Se och gör

Sommar promenader och mountainbike turer

Den oberörda naturområde runtomkring Lergodset ger dig flera möjligheter; simma, vandra, cykla, paddla eller träna. Regelbunden njutar våra gäster också att upptäcka vild, älg, rodjur, bäver, räv eller rovfågel. Du kan alltid låna vår kikare innan du ska vandra.

Högforssen är en av Sveriges anrikaste områden till löpare! I hela Ragunda finns vackra och utmanande mountainbiketrails, nya vandringsleden och sjoär med liten sandstranden.  Meåfallet, Döda Fallet och Geråfallet är verkligen ett besök värt, det är en utmaning och det lönar sig.

Jämtlands magiska vinter; längdåkningsspår och snöskotersafari

I det magiska vinterlandskapet är möjligheterna oändliga. Du kan Åka slalom, skridskor, skidor och isfiska i området. Om du tycker om vintern: prova en snöscootersafari, grilla på svenska. Älskar du hundar? Gör en hundspannsafari.

I området finns ett eljusspår där kan du åka på kvällen, slalombacken och rodelbanan.

Om du åker skidor eller annan aktivitet, blir skarp, därför att du kan möte älgar eller rodjur! Kommer du tillbaka, kan du njuta av vår vedeldad bastu, rulla i snön och koppla av.

En vistelse på Lergodset, det ligger nästan till södra Lapland, är en jättebra alternativ i stället av en resa till Lapland. Från oktober till mars har du chans att ser nordskenet. Det är en minnesrik erfarenhet! Du kan se det från ditt rum.

Historia och natur i närheten av Hammarstrand

Hammarstrand á la Hollywood. Denna jättestora bokstaver står uppe på berget och du kan tänka på Hollywood. Stigen till toppen är snårig och brant. Kommer du på toppen har du en vackert utsikt på ragundadalen.

Kyrka i Ragunda
Det finns många gamla kyrkor. Den äldsta byggdes i slutet av 1400-talet och har typiska, unika träskulpturen med fina målarväggen.

Thailändska paviljongen
1897 besökte Kung Chulalongkorn Sverige och Ragunda Kommun. Nästan exakt hundra år senare påbörjade bygge av en paviljong till minne av Thailändska kungen. Varje år firar men besöket med dans och musik.

Döda Fallet
Den döande vattenfall är resultatet av Sveriges största naturkatastrof. Den 6e juni 1796, Magnuss Huss skulle gräva en ny kanal för timmerflottning, men en fördämning brast och det blev en dött fall. Du kan också ta en promenad till den fina hängbron mellan Österede och Edesmoarna.

Det finns serveringen och på sommaren finns teater och musik i Döda Fallet.